Gyümölcs és díszfák internetes eladása

Vörösfenyő és Mocsárciprus

Az európai vörösfenyő azon tűlevelű fák közé tartozik, melyek télen hullasztják a leveleiket. Ezért ekkor nem reprezentálja szépen a környezetet, de tavasszal teljesen újjászületik. Eléggé ellenálló fa, mindenféle földben és talapzatban megállja a helyét, lehet száraz vagy sziklás. Nem ajánlatos együtt termeszteni savanyú, nedvesebb talajban több más fajtájú tűlevelű mellett. 
•    A kertbe a legjobb választás a Japán Vörösfenyő Larixkaempferi. Magassága 20-30m, koronája szélesebb és a levelein fehéres körök találhatók. Ez a fajta jól tűri a szennyezett levegőt, ám nem bírja a szárazságot. Ellenálló képessége hasonlít az európai vörösfenyőhöz.
•    Legkívánatosabb formája a csüngő 'Pendula' mely 10m-ig is nőhet. 
•    Alacsony, földön kúszó világoszöld leveles változata a 'Prestri'.
•    Sziklás vidéken kedvelt fajtája a Japán ,Nana', mely gömb formájú , kékek a levelei  és évente 5-10 cm-t nő. Következő törpe lucfenyő a vörösfenyő egyik fajtája, SurmaDwarf', mely szabálytalan gömb alakú és 1cm hosszú levelekkel rendelkezik. Ez a változat mindössze fél méteres és évente 3cm-t nőnek a levelei.

•    Az európai vörösfenyő alacsony változata a 'Repens', 4m magas. A 'Compacta' változat teljes kúp alakú és 6m-ig nő. Bizarr látványt mutat a 'Virga', mely egy alacsony változat minek kígyózó formájú ágai vannak.