Gyümölcs és díszfák internetes eladása

Japán borbolya és Mahónia

A japán borbolyák nem vesznek sok munkát igénybe, jól bírják a szárazságot és a napsütést, sziklás terepen is megélnek. Egyetlen dolog amit nem bírnak a túlnedvesedett talaj. Ezért kellően oda kell figyelnünk hova és miképpen ültetjük őket. Csak szárazságban öntözzük, akkor is csak a fiatalabb példányokat. Formálásuk vagy felhasználásuk mint élő kerítés télen valamint virágzásuk után ajánlatos. Vastag kesztyűkben érdemes velük dolgozni. Szeretik a fényt. Árnyékban nem mutatják ki igazi színüket, zöldek maradhatnak. Kivételek a sárgás mellék példányok melyeknek kell az árnyék. Terméseik C, K vitaminban és ásványi anyagokban gazdagok melyeknek antioxidens hatásuk van. Gyógyítási használatokra koratavasszal szedjük a kérgét valamint áprilisban és májusban a leveleit. Alkaloidokat is tartalmaznak, amik kis adagba jótékonyan hatnak a szervezetre, nagy adagban viszont károsítják az idegrendszert, hányást és hasmenést okozhatnak, kábító hatásuk van. Használata csak 3 hétig javaslatos, gyerekek és terhes nőknek tilos. A levelekből vagy kéregből készített tea jótékony hatással van a májra, vesére, veseköves megbetegedésekkor, hugyutaki problémáknál valamint szem gyulladásoknál. A piros hosszúkás bogyóknak keserű az ízük és puhák. A terméseket érdemes kiszárítani, jók teának valamint fűszerként húsokhoz. A friss termésekből dzsemeket, marmeládát, szirupot készíthetünk, kompótba rakhatjuk őket. Pektinben gazdagok. A Japán Borbolya bogyóit szétmorzsolva összekeverhetjük más fűszerekkel is, amiket aztán hozzáadhatunk húsokhoz, fasírtokhoz vagy akár készíthetünk belőle csípős mártást. Illenek töltött, dinsztelt és húsos ételekhez is.  

A sütik lehetővé teszik számunkra, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtsunk. A weboldal használatával elfogadja a sütik névtelen használatát és tárolását

További információk

Egyetértek